In deel 1 (alweer even geleden vertelde ik over de reis. Deze blog gaat over het park en de vakantie zelf. Hoe we deze ervaarde met een hond icm uitstapjes en wat er allemaal te doen is. Ook hebben we gezien dat het voor Bruno een heel goede leerschool was.

De eerste dag was het voor Bruno erg onwennig. Kleine woonkamer, waar hij zijn plekje moest vinden. Aangezien alles op de begaande grond was, ook de slaapkamers, hadden we afgesproken dat Bruno alleen op de gang mocht als de slaapkamerdeuren gesloten waren. Maar zoals onze dochters betaamt, is het natuurlijk wel heel erg leuk als Bruno op je kamer zit en je hem lekker kan aaien 😉

Dus ook de kinderen dienen even te wennen aan de nieuwe situatie. Toen we gingen kijken op de kaart wat er allemaal te doen was, bleek dat er 6 wandel routes waren grenzend aan het park, van 2 tot aan 10 KM. Het leuke was dat deze routes elkaar regelmatig kruiste, zodat je van meerdere routes een wandel route kon maken. De heide waar we direct inliepen als we ons huisje verlieten, stond al prachtig in bloei. Hier dan ook vele fotoshoot’s gemaakt.

Nieuwe blog Op vakantie deel 1 de heenreis nu online. Zie link in Bio Laat me weten of je de blogs leuk vind in de comments ⬇️⬇️ New blog online, see link in Bio. Let me know if you like reading the blogs in the comments ⬇️⬇️ #labrador #chocolatelabrador #blog #bloglife #vakantie #hondopvakantie #vakantiepark #retriever #goldenretriever #bernersenner #dalmatier #holidaywithdogs #holidaywithdog #enjoy #chocolatelabradoroftheday #retrieveroftheday #labradoroftheday
Even terugdenken aan de vakantie, wat konden we er heerlijk wandelen. Wat zijn jullie herinneringen? Thinking back to our holiday, what a lovely walks we could have. What are your best memories of tour Holiday? —- #herinnering #vakantie #hond #labrador #weimaraner #chocolatelabrador #chocolatelabradoroftheday #laboftheday #labradoroftheday #holiday #memories #photooftheday #dog #dogsofinstagram #animals #labradorretriever #travel #amsterdam #melkfabriek #zomer #animal #labs_of_insta #netherlands #instagood #dogs #weim #talesofalab #labsofinstagram #fotosvanvroeger #strand —

Het park zelf was erg hond-vriendelijk, op terrassen waren drink bakken geplaatst. We kregen bij aankomst een poepzakhoudertje van Westerbergen met een rolletje poepzakjes. Erg netjes. Bruno zelf was de eerste paar dagen helemaal hieperdepiep als we over het park liepen. Aangezien er best wel wat hondjes waren, maar ook heel veel kinderen. Hij wordt dan erg enthousiast met risico dat hij springt. Dus als kinderen vroegen of ze hem mochten aaien liet ik hem maar eerst op de grond af gaan. Na een paar dagen werd het ook alleemaal gewoner en liep hij steeds beter mee aan de riem over het park.

Als we een dagje weg wilde hebben we Bruno vaak pas zo laat mogelijk meegenomen en dan een lekkere lange wandeling gemaakt. De kinderen wilden toch eerst naar de knutselclub die om 10:00 begon. Hierna zorgde ik dat Bruno gegeten had en haalde ik ze op bij de ingang van het park zodat we gelijk door konden rijden. Een dag zijn we naar Dinoland geweest, waar achteraf Bruno ook welkom was. Ze hadden daar ook een “echte” dino encounter show. Hier stond een Berner Senner, die de Dino toch wel erg vreemd vond :P. Na deze uitstapjes lag Bruno altijd heerlijk te slapen op zijn kussen voor de openslaande deuren. Hierna namen we hem vaak weer mee voor een langere wandeling. Ook savonds als de kinderen sliepen kon ik hem lekker lang meenemen langs de prachtige heide.

De terugweg ben ik met Bruno nog langs DinoLand geweest om bij gevonden voorwerpen mijn verloren activity tracker op te halen. Ook dit vond Bruno heel spannend tussen al die vreemde dino’s. Al met al hebben we een heerlijke vakantie gehad. Bruno ook, afgezien van de eerste dag dat hij het huisje nog moest verkennen.

Volgend jaar willen we waarschijnlijk terug gaan, het was er gewoon heel erg fijn. Heerlijk dicht op prachtig wandelgebied en een heerlijk park voor de kinderen,

Zeker een aanrader om eens samen met je trouwe viervoeter te kamperen of een huisje te huren op Vakantie Park Westerberegn!