We zijn alweer een weekje terug van vakantie, maar wat was het leuk. In deze blog vertel ik graag iets over onze heerlijke vakantie met Bruno. In deel 1 vooral wat over de heenreis.

De vakantie begon al met de vraag hoe we richting ons vakantie adres zouden gaan. Aangezien onze twee kinderen ook veel plek innemen in de auto was de vraag of we met een of twee autos zouden gaan. Aangezien Bruno vooral gewend is aan zijn bench in de auto en niet gewend is aan los meenemen, wilde we dit ook niet verstoren. Ook mede door de lange autorit die Bruno niet gewend is. De langste rit is ongeveer een half uur tot drie kwartier die hij meegemaakt heeft. Hierdoor werd al snel besloten om met twee auto’s te rijden. Mijn vrouw met onze twee dochters in een auto en de tassen, koffers en andere benodigdheden samen met Bruno in mijn auto. Hierdoor hadden we genoeg ruimte om ook het waveboard en de stepjes van onze dochters mee te nemen.

Om de rit dragelijk te maken, heb ik voor vertrek een wat langere wandeling gemaakt met Bruno. Ik wilde ook weer niet te lang wandelen om hem niet helemaal uit te putten, maar wel genoeg dat hij wat rustiger was. Hij had namelijk ook donders goed door dat er wat stond te gebeuren 😉

Onderweg zijn we uiteindelijk maar een keer gestopt. Dit was een ruim tankstation met een flinke groenstrook, Hier kon Bruno lekker even zijn pootjes strekken en zijn behoefte doen. Ook konden we hem de gelegenheid geven om wat te drinken.

Uiteindelijk kwamen we aan op het park Westerbergen, we hadden een huisje van 6 personen, Hierdoor lekker wat meer ruimte voor Bruno, maar ook mijn dochters hadden hun eigen slaapkamer. We hadden een nieuw kussen voor hem gekocht van 8,50 euro. We verwachten er niks van, maar Bruno kon zo wel zijn eigen plekje in de woonruimte claimen. Bruno zelf was erg onstuimig het eerste half uur. Hij moest ook even zelf de ruimte verkennen. Daarna hebben we hem met een pin vastgelegd met een lange looplijn van 10 meter. Zo kon hij heerlijk in het tuintje scharrelen zonder dat hij er plotseling tussen uit zou knijpen. Het huisje had ook een eigen berging, dus mocht Bruno nat of vies zijn dan kon hij daar fijn opdrogen. Al met al een prima vakantie bestemming met hond en dochters!!

In deel 2 zal ik wat meer vertellen over de vakantie zelf en de mogelijkheden voor je hond op dit park. Aangezien het ook voor Bruno erg spannend was op een vakantie park te zijn met honden en heel veel kinderen, die hem ook regelmatig wilden aaien 😉

De conclusie van de reis was dat het zeer goed en voorspoedig was gegaan. Ook het aanpassen aan zijn nieuwe omgeving ging snel en zonder al te veel problemen. Aanrader wat ons betreft om je hond als het mogelijk is, heerlijk mee te nemen op vakantie!

Tot snel!