Afgelopen 24 juni hebben we ons aangemeld voor de Dog Fun Day, deze dag werd georganiseerd door Smulders Diervoeders. Op deze dag kon je samen met je hond deelnemen aan leuke activiteiten. Deze activiteiten waren:

  1.  Dog Frisbee (workshop). Met speciale kinder-workshop!
  2.  Agility
  3.  Snuffeltuin & Snuitgolf
  4.  Brain train
  5.  Balance: Hondenfitness

Voor de Dog Frisbee heeft mijn dochter (7) zich aangemeld om samen met Bruno mee te doen.

De dag begon vroeg, om Bruno niet heel erg overprikkeld te hebben tijdens deze dag, ben ik al op tijd met Bruno een flinke wandeling gaan maken over de dijk. Hierna had hij tijd om te eten en nog even bij te komen. Ik moest mijn dochter nog ophalen bij oma. Voor de zekerheid had ik Bruno’s rugzak al gepakt:

  • Een handdoek om eventueel op te liggen
  • Snoepjes (pees had ik de avond van te voren al in stukjes gesneden)
  • Waterflesjes (just in case)

Hierna zijn we naar Smulders gereden, aangezien mijn dochter al om 11:00 mee mocht doen aan de workshop. Toen we aankwamen was Bruno natuurlijk hyper enthousiast. Mijn dochter wilde Bruno continue vasthouden en met wat snoepjes ging het redelijk. Aan de achterzijde hadden ze de agility staan. Aangezien Bruno ook in het park vaak op en laag oefent, dacht ik dat ik hem wel over de wip-wap zou krijgen. Dit ging goed totdat de wip-wap omklapte, hier sprong Bruno vanaf, waarnaar de hele stellage omviel. Hierna hebben we Bruno willen laten springen over het parcours. Aangezien hij nog nooit heeft gehoord van hoog, was het wel interessant om te zien hoe dit zou aflopen. Samen met mijn dochter ging hij over het parcours. Maar het blijft een echte labrador dus alles lag om nadat Bruno zijn run had uitgevoerd. Dit tot veel plezier van de toeschouwers.

Hierna hebben we de buis nog geprobeerd. Ook hier gedroeg hij zich als een echte labrador: Halverwege in zijn achteruit terug de buis uit. De tweede keer heeft mijn dochter aan de andere kant gestaan om Bruno te roepen. Nu had hij het door en liep hij keurig erdoor heen.

Het was tijd geworden om richting het veldje voor de Dog Frisbee workshop te gaan. Deze was naast de tent waar we koffie en thee konden pakken. Mijn dochter mocht aan de gang met twee frisbees, omdat we thuis ook een frisbee hebben, was het voor Bruno een feest der herkenning. Mijn dochter moest in eerste instantie de Frisbees schuiven om te kijken of de interesse er was. Die was er haha. Daarna moest ze de Frisbees rollen, Bruno vond dat natuurlijk ook geweldig. Mijn dochter begon op een gegeven moment te klagen dat ze nu toch weleens de frisbee wilde gooien. Dit hebben we dan ook maar een keer gedaan, zodat Bruno deze kon vangen.

Hierna hebben we nog even de mooie winkel bezocht en heeft mijn dochter nog even wat lekkers en een speeltje gekocht. Waarna we nog even op het veldje achter hebben gezeten en Bruno gelegen. Die was niet meer in staat om nog een rondje over het parcours te volbrengen. Wel heeft hij nog heerlijk gebruik gemaakt van een van de aanwezige zwembadjes.

Al met al een zeer leuke dag en een zeer uitputtende dag voor Bruno. Erg leuk om op deze manier met je hond bezig te zijn. Het is een aanrader en we zullen dan ook de website regelmatig bezoeken om te kijken of er nog meer leuke activiteiten zijn. Het was een super dag en super georganiseerd!