Deze blog (het is wederom sneller gegaan dan verwacht) ga ik het eens hebben over onze zwarte kat Charlie en de relatie met Bruno. In het verleden heb ik al vaker geschreven over de “geweldige” relatie tussen deze twee, in deze blog een keer vertellen we graag wat meer over Charlie.

Charlie is nu bijna 13 en hebben we uit het Asiel gehaald, toen ik samen met mijn vrouw net een huisje gekocht had in Eindhoven. We wilden wat leven in het huis, maar hadden toen niet de ruimte en de tijd voor een hond. Hierom zijn we toen naar het Asiel gegaan om een kat te halen. De reden dat we voor Charlie hebben gekozen is vanwege zijn acrobatische toeren die hij daar al uithaalde. Hij liep over de rand van een openstaand deurtje en kwam daarna naar ons toe.

Na wat opstart problemen in huis (Charlie hield ervan om aan je bloten voeten te hangen en ook aan je arm) werd Charlie steeds rustiger. Een kroelkat is hij nooit geworden, maar hij komt op zijn tijd zijn momentje vragen. Nadat hij een keer opgenomen is geweest met blaasgruis, zijn alle extra snoepjes uit huis verdween. Hij krijgt nu speciaal voer en zakjes van Royal Canin urinary so op voorschrift van de dierenarts. Sinds we dit voer geven, heeft hij geen last meer gehad gelukkig.

In de periiode dat we in Eindhoven woonde hebben we in huis vele diersoorten meegemaakt, die Charlie meebracht als dank 😉 De volgende dieren zowel levend als dood hebben we over de vloer gehad: Op de eerste plaats muizen. Eenmaal begon het in huis zo te stinken dat we alles aan de kant hadden gezet, wat bleek hij had een muis onder de bank neergelegd. Levende muizen waren nog veel erger, want die schoten gelijk achter het dressoir en andere meubelen. Ook werden we regelmatig verblijft met een konijntje. We weten nu wat voor geluid een konijn in paniek maakt. Dit is hartverscheurend, gelukkig heeft menig konijntje het toch overleefd en is losgelaten in de natuur.

Het meest grappige moment was tijdens Koninginnedag. Het was warm en het raam aan de voorkant stond open, terwijl mijn vrouw en haar vriendin op de bank zaten. Ik zat op dat moment op de wc. Opeens hoorde ik een hoop geschreeuw en paniek. Dus ik kom snel van de wc af, doe de kamerdeur open en wat ik toen zag vergeet ik nooit: De hele kamer lag vol met zwarte veren. De vogel zelf was weer weggevlogen door het openstaande raam. Charlie was door het raam heen gekomen met waarschijnlijk een Kauw. De vogel zal met de schrik vrij zijn gekomen.

Sinds we in Son wonen is het een stuk rustiger met prooidieren. Charlie zelf komt ook eigenlijk niet buiten savonds, tenzij naar buiten glipt vlak voordat we naar bed gaan. Dan ligt hij of onder de tuintafel te slapen of als hij het te koud vind in het konijnenhok bij Chevy, die alles ok vind.

Bruno en Charlie, nog bijna even groot.

Toen kwam Bruno. De eerste ontmoeting was Bruno nog aardig aan het formaat van Charlie, maar dat was na een aantal maanden al voorbij. De relatie is nog steeds gespannen, maar ze gedogen elkaar steeds meer. Wel is er nog regelmatig een aanvaring tussen deze twee. Meestal als Charlie uit de bak van Bruno aan het drinken is, want van een ander is natuurlijk veel lekkerder. Maar ook Bruno blijft Charlie opzoeken als Charlie op de bank ligt. Bruno zoekt dan een maatje om mee te spelen, maar daar is Charlie meestal niet van gediend. Of ze ooit nog samen zullen gaan liggen slapen / spelen zullen we denk ik wel niet meer meemaken. De tijd zal het leren haha.

Tot de volgende blog en bedankt voor het lezen!