Het is alweer even geleden, helaas zitten we nog steeds in de Corona crisis. Gelukkig worden de maatregelen langzaam aan versoepeld. In de tussentijd waren we maar wat blij met Bruno en het redelijke weer dat we hebben gehad. Heerlijk wandelen rond de vijver, over de dijk. De bossen hebben we even vermeden, aangezien het daar weleens druk was.

Tijdens deze periode in Bruno’s leven, die kan lopen vanaf 12 maanden tot 2-4 jaar, hebben honden last van emotionele instabiliteit. Terwijl wij aan het googelen waren zagen we dit dus ook beschreven worden op de sites. Zeker vanwege het gedrag van Bruno, blaffen en steigeren naar andere honden tijdens het wandelen, gingen we op zoek naar een mogelijke oorzaak en oplossingen. Toen we lazen over de tweede puberteit en het gedrag daarbij, dachten we gelijk: Dit gaat over Bruno 😉

Als oplossing voor het trekken en blaffen hadden we een methode gevonden om eerst te gaan spelen met Bruno om zo de meeste energie al kwijt te zijn, op het moment dat we echt gaan wandelen. Dit blijft een moeilijke opgave om Bruno het gedrag af te leren. Maar we blijven oefenen en houden jullie op de hoogte.

Buiten het trainen hebben we ook al twee keer heerlijk kunnen zwemmen. Dit vind Bruno geweldig. Hij gaat zelfs met zijn gehele kop onderwater om zijn stok op te duiken, erg komisch. Tijdens het zwemmen laat ik zijn loopriem van 10 meter aan. Aangezien ik niet wil dat meneer uit het water komt en achter andere honden aan gaat rennen.

In huis gaat het super. Het weet goed het onderscheid tussen het kinderspeelgoed en zijn eigen speelgoed. Echter blijven de knuffels van mijn dochters wel erg favoriet en moeilijk te weerstaan. Ook schoenen / sokken zijn nog steeds niet veilig. Ik denk dat dit nooit overgaat. Wat hij wel heel goed doet is de oefening blijf op zijn kussen. Hij blijft nu liggen als ik de fles naar boven ga brengen. Als ik dan terug kom ligt hij nog keurig met zijn pootjes over elkaar te wachten. Een andere leuke oefening die hij al redelijk kan is het opruimen van zijn eigen speelgoedjes in zijn speelgoed mand.

Al met al gaat het binnen in huis prima. Beide dochters vinden Bruno, Charlie en de konijnen geweldig. Ook de kleinste met 7 maanden. Waar is Bruno, dan gaat ze vrolijk op zoek naar Bruno. Ze heeft ook al haar eerste kras van Charlie te pakken gehad. Ze keek toen wel even beteuterd, maar daarna werd er weer vrolijk de vacht van Charlie gepakt.

Buiten het huis is er nog wel het nodige werk aan de winkel. Mogelijk is de crisis snel voorbij, zodat we ook met Bruno weer de nodige stappen kunnen gaan maken. We houden jullie op de hoogte.