Tijdens de aanschaf van Bruno hebben we ons ook verdiept in de relatie tussen kat en hond. Ze zeggen dat het beter is om een hond bij een kat te plaatsen dan andersom.

Omdat we recent verhuist zijn hebben we eerst de kat laten wennen aan ons nieuwe huis en zijn nieuwe buiten omgeving. Aangezien de kat een echt buitendier was hebben we hem al na vier weken buiten gelaten, ipv de geadviseerde 6 weken. Dit ging allemaal prima. Na een half jaar hebben we besloten om Bruno erbij te nemen. We hebben geprobeerd om ieder huisdier zijn eigen plekje te gunnen. Omdat de kat niet zo goed tegen verandering kan en daar aan moet wennen, hebben we de kamer een week eerder al veranderd en de Bench al op zijn plaats gezet. Hierdoor kon de kat alvast wennen. Toen Bruno in huis kwam hebben we ook eerst de kat aangehaald en daarna pas Bruno.

De afspraak is dat de kat op de bank mag en Bruno niet. Dit werd ook aangegeven aan onze vrienden en familie. Aangezien het zeer verleidelijk is om Bruno op schoot te pakken. (Nu nog wel ?) Bruno moet uit de buurt blijven van de kattenbak.

Nu de praktijk ?: De kat hebben we geluiden horen maken die we niet eerder hebben gehoord. Hij is wel onder de indruk van het slaan van de kat. Tijdens het spelen met een bal rolde de bal onder de stoel waar de kat lag te slapen. Bruno in zijn enthousiasme had dit niet in de gaten, maar was daarna wel onder de indruk. Nu blaast de kat als Bruno al binnen drie meter van hem is, waarop Bruno reageert met blaffen. Ik vraag me af of ze ooit vrienden worden haha…