Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat schreef over onze Bruno: The_Choco_Brown_Bruno. We hebben de feestdagen overleeft, we hebben de derde cursus dag volbracht op 2 januari en we slapen de nachten weer door!

Lekker kluiven

Na de laatste blog zijn we nog steeds bezig geweest met het zindelijk maken van Bruno. Iedere avond om 23:00 de laatste ronde en alleen een klein beetje water om te drinken. ’s Nachts hebben we de tijd steeds met een kwartier gerekt. Na een aantal nachten bleek het zo goed te gaan dat we later zelfs een half uur hebben gerekt. Nu is de laatste ronde om 23:00 en krijgt Bruno in de vakantie pas om 08:30 eten en nemen we hem daarna gelijk mee.

De kerst verliep gezellig, kerstavond hier heerlijk gegeten. Bruno heeft zich heel goed gehouden in de bench. Geen gepiep of geblaf. Wel dienen de gasten even geïnstrueerd te worden dat ze Bruno niet moeten aaien als hij in de bench zit. Dit is voor onze dochter ook nog steeds zeer moeilijk 😉

Tijdens oud jaar zijn we om 19:00 samen met het hele gezin nog even wezen wandelen. Bruno kon zo ook nog wennen aan het vuurwerk en onze dochter kon zo toch nog even van het vuurwerk genieten. Om 23:00 nog een rondje wezen maken. De rest van de tijd heeft hij heerlijk op zijn rug liggen snurken. Om 00:00 zat hij alleen even rechtop in de bench, maar ging niet blaffen of piepen. Al met al heeft Bruno zich er goed doorheen geslagen.

Deze week mogen we weer op cursus, hopelijk gaat deze nu beter dan de cursus dag op 2 januari. Alle pups waren allemaal een beetje van slag door de vreemde dagen. Dit was goed te merken, ook bij Bruno. De oefeningen gingen moeizaam. Na de cursus ook nog even door na de dierenarts voor zijn laatste cocktail.

Eerste keer in het bos.

Afgelopen zondag zijn we voor het eerst het bos ingegaan met Bruno. Hier mag hij los lopen, maar omdat we dit nog nooit eerder hadden gedaan, waren we een beetje bang hoe dit zou gaan. Bruno vond het allemaal super spannend, maar bleef netjes binnen een metertje of 5 van ons rondrennen. Na een 15 minuten heb ik hem weer terug gedragen naar de auto, aangezien hij ineens als een dolle tekeer ging, het teken dat hij oververmoeid is. Dit liet hij uiteindelijk wel goed toe. Hierna hebben we er geen kind meer aan gehad.